Wednesday, June 3, 2009

Valdano tidak tahu perjanjian Ronaldo


MADRID - Ketua Pengarah baru Real Madrid, Jorge Valdano berkata, dia tidak tahu menahu sebarang perjanjian untuk mendapatkan bintang Portugal, Cristiano Ronaldo (gambar) daripada Manchester United.

Media Sepanyol sebelum ini heboh melaporkan bahawa bekas Presiden Real, Ramon Calderon telah bersetuju dengan pra perjanjian untuk mendapatkan Pemain Terbaik Dunia itu, tetapi ia dinafikan oleh kelab.

Valdano yang dibawa masuk dalam pengurusan baru Real sejurus Florentino Perez dilantik sebagai presiden kelmarin, memberitahu radio Cadena Ser bahawa dia tidak tahu menahu mengenai Ronaldo.

"Saya masih tidak tahu, malah saya juga tidak tahu sama ada Florentino yang akan datang ke Bernabeu petang ini telah menemui pemain-pemain lain yang akan tamat kontrak tidak lama lagi.

"Saya masih tidak melihatnya,'' kata Valdano, yang juga merupakan bekas jurulatih Real.

Perez, yang menerajui Real Madrid buat kali kedua berjanji akan melakukan projek terhebat dengan dikelilingi pemain-pemain terbaik dunia.

Langkah pertamanya bermula dengan melantik Manuel Pellegrini sebagai jurulatih selepas membayar pampasan kepada Villarreal.

Malah, dia juga melantik bekas pemain antarabangsa Perancis dan Real, Zinedine Zidane sebagai penasihat presiden. - Reuters

No comments:

Post a Comment